torsdag 14 juli 2011

SP500 - Rally Ahead!?

När det gäller TA så bör man tro på det man ser, inte se det man tror. Och just därför så påstår jag nu att det är stor "risk" för rally trots den globala finanssörjan. Å andra sidan brukar rallyn starta precis när det ser som sämst ut.

Nu tror jag dock inte på nåt ihållande rally över många månader men istället en snabb och ganska kort uppgång. Rallyt kan starta redan inom några få dagar, men kan också låta vänta på sig ett par veckor.

Det hela grundar sig på en sanslöst snygg formation för SP500 m.fl USA-index.


Det har bildats en perfekt Running Triangle tagen direkt från skolboken (se figure 1-43).

Implikationen är att det ska följa en snabb avslutande uppgång. I detta fall en uppgång som avslutar hela uppgången från botten våren 2009. Detta eftersom trianglar förebådar den sista rörelsen i en större uppgång/nedgång.

Det är alltså inte så att jag helt plötsligt blivit positivt inställd till framtidens ekonomiska utveckling. Jag bara ser ett mönster som innebär viss tidsfördröjning innan den större nedgången börjar. En nedgång som ska korrigera hela uppgången från våren 2009. Alternativt betydligt värre.

Men första alltså en uppgång till runt 1400 eller möjligen ända upp till nära ATH vid ca 1550. Den kommande toppen bör inträffa under mitten av hösten. Därefter möjligen en typ -87-krasch, men i vart fall en betydande nedgång.

Scenariet gäller så länge SP500 inte går under 1260 i närtid.

Ovanstående överensstämmer också men min analys av oljepriset där det dock inte har förlöpt helt smärtfritt, men jag håller fast vid att WTI ska ner till ca 84 och därefter rejält upp.

2 kommentarer:

 1. Känns som det blir Rally om USA "fixar" skuldtaket, Utan den fixen tror jag det blir svårt, tror du på rally utan fix?

  Mvh
  /Hans

  SvaraRadera
 2. Hans

  Nej, jag tror inte på rally utan "fix". Å andra sidan är det självklart att dom "fixar" skuldtaket. Nåt annat finns inte på kartan. Det är bara lite spel för gallerierna just nu. Men man löser förstås inte det verkliga problemet genom att höja skuldtaket.

  http://www.prisonplanet.com/the-debt-ceiling-charade.html

  SvaraRadera