lördag 18 juni 2011

Brent vs WTI, uppföljning

För några dar sen påstod jag att oljepriset skulle falla och jag ansåg att detta var en prognos med hög sannolikhet . Hittills funkar scenariet perfekt. WTI har fallit ett antal dollar efter förra inlägget och har nu definitivt brutit ner ur triangeln.


Jag lägger nu till lite detaljer till prognosen, se bild. Det finns ett gap som sannolikt kommer att stängas. Vidare finns en stödnivå (i form av en pivot) strax under gapet. Slutligen brukar triangelspetsar peka ut större vändpunkters tidperspektiv, men det är den minst säkra delen av prognosen.

Om allt slår in blir det alltså en botten och större vändpunkt för WTI runt 85 dollar som bör inträffa i början av juli. Det skulle dock kunna gå snabbare nedåt och där triangelspetsen i stället pekar mot en andra sekundär botten, dvs det blir en dubbelbotten som i sig ger ytterligare TA-säkerhet för fortsättningen. Men tills vidare alltså fortsatt nedgång för både WTI och Brent där dock den senare ser lite annorlunda ut. Lägger in Brent också för fullständighetens skull. Även Brent har fallit helt i linje med mitt scenario.
Man kan lägga märke till stödnivån 105 dollar och en tänkbar positiv divergens för MACD, men inte säkert dessa får nån stor inverkan.

To be continued....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar