söndag 28 augusti 2011

Börsen - fågel eller fisk?

Efter börsraset för några veckor sen har många index utvecklat nåt som verkar vara en symmetrisk triangel. Det är vanligt att betrakta den som en fortsättningsformation, dvs fortsatt börsfall är att vänta, men man ska inte vara alltför säker. Bild nedan på SP500.Det är dock troligt att facit kommer redan inom några få dagar. Ett utbrott under alternativt över någon av begränsningslinjerna sätter troligen trenden för åtminstone ett par veckor framåt.

Ett utbrott uppåt betyder dock inte att faran är över, men i så fall kan SP500 nå upp till runt 1260 där ett bastant motstånd finns. Det är där nånstans den mer långsiktiga trenden avgörs.

Ett utbrott nedåt kan innebära slutet för BAU eller att en ny långsiktigt stigande trend startar nånstans vid 750-800 för SP500 vilket jag visade här.

Den branta triangeln antyder att det är en sk dynamit-triangel. i så fall bör utbrottet ut ur densamma blir brutalt och nedåt.

Även om det blir ett utbrott uppåt så kan slutresultatet ändå bli ett fall ned till 750-800, men med fördröjning.

Vad ska man då ha den här analysen till? Jag säger ju att det kan gå både upp och ner. Jo, oavsett vilket så bör man hålla alla dörrar öppna tills vidare och inte fastna i nån subjektiv tro. Att vara likvid tills dimmorna börjar skingras är förstås det självklara valet.

Mer betydande avgöranden får vänta tills SP500 når ca 1260 alternativt området 750-800. Men min gissning är fortsatt ner nästan omedelbart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar