söndag 28 april 2013

FV6, Chasing Ice

Det här är en mäktig film för den som gillar att titta på Vetenskapens Värld eller naturprogram. Men filmen är tillåten för alla...


The full award winning docu focussing on the receding glaciers highlighting current global climate change.
Detta inlägg är nr 6 i den serie som startade med Förändringens vindar. Det mest skrämmande med denna inläggsserie är kanske inte själva innehållet (accelerationen av klimatförändringarna) utan det snabbt fallande intresset för serien.

Effekterna av klimatförändringanra tilltar exponentiellt samtidigt som intresset avtar exponentiellt. Åtminstone om man ska gå efter intresset för mina inlägg i frågan.

Jag har ingen reklam på min blogg och har därför inget ekonomiskt intresse av många läsare, men är däremot lite skrämd av den negativa utvecklingen som är extremt tydlig. Återkommer i ett annat inlägg med statistiken.

To be continued....

5 kommentarer:

 1. Jag har läst alla, om det nu kan vara någon tröst

  SvaraRadera
 2. Samma här och väntar på nästa å nästa å nästa ...... Jag har flyttat upp Galen från Topp 10 till Topp 3 i blogg listan, om det nu kan vara någon tröst

  SvaraRadera
 3. Tack Tommy och Anonym. Fast jag behöver inte tröstas..eller kanske lite...men inte för det avtagande intresset för mina inlägg.

  Jag har haft förmånen att leva under en tid då det faktiskt inte hade nån större betydelse att vi eldade en massa fossilbränslen. Därmed har jag kunnat leva ett synnerligen bekvämt liv utan att behövt ha dåligt samvete. Den tiden är dock slut och kommer aldrig mer tillbaks.

  Vad vi behöver göra nu är att minska CO2 utsläppen med flera procent årligen. Alltså VARJE år under flera decennier för att klara oss undan från de värsta klimatscenarierna.

  Detta är inte nåt som bara eventuellt drabbar mina eventuella barnbarn. Ej heller eventuellt mina barn. Det är nåt som redan pågår och växsr exponentiellt och som kommer att påverka även mitt liv (trots min relativt höga ålder.

  Det går någorlunda bra att förutse vad PeakOil innebär. Det går också ganska bra att förutse hur ekonomin kommer att utvecklas. Det går att förbereda sig för olika scenarier betr regelrätt bränslebrist och/eller regelrätt ekonomisk krasch. Det beror på att det är mänskiga företeelser.

  Vad allas vår Moder Jord har tänkt ut är inte lika enkelt att förstå. Det räcker med att konstatera att de klimatmodeller som briljanta människor uppfunnit är helt fel. Klimatet/vädret ändrar sig MYCKET snabbare än vad modellerna förutser även om modellerna pekat ut rätt riktning).

  När det gäller ekonomi och oljeförsörjning tycks mänskligheten ha en aldrig sinande uppfinningsrikedom för att hålla fast vid BAU. Men vad bryr sig Moder Jord om sådana små petitesser? Kanske tycker Moder Jord att det inte är så viktigt med mänskliga varelser?  SvaraRadera
 4. Jag har de senaste åren blivit mer skeptisk till koldioxidens påverkan på klimatet. Lokalt påverkas klimatet självklart men jag är skeptisk till globalt. Har du sett filmen The Cloud Mystery?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag tittat på "din" film. Jag ifrågasätter inte alls de mekanismer som beskrivs där. Däremot är det ganska klart att mänskliga aktiviteter har betydligt större påverkan. Och det är sannolikt att CO2 har mycket större betydelse än vad man tidigare trott.

   Tänkte ta det längre fram, men nu får det bli i nästkommande inlägg. Hoppas du tittar på filmen jag presenterar då. (sannolikt i morgon eller på onsdag)

   Radera